Ce se intampla cu documentele in perioada starii de urgenta

01 Mar 2020

Permisul si buletinul/CI

Șoferii pot circula cu permisul expirat administrativ sau cu autorizația de circulație expirată, documentele care ies din termenul de valabilitate în perioada Stării de Urgență, pot fi schimbate în termen de 90 de zile de la încetarea Stării de Urgență, se precizează în articolul 12 din Ordonanța Militară nr. 3. 
 
Aceeasi ordonanta prevede ca buletinele iti prelungesc valabilitatea pe perioada starii de urgenta.
 

RCA

Asigurarea obligatorie RCA nu se prelungeste pentru perioada starii de urgenta. Pentru a nu intampina probleme va incurajam sa achizitionati polita RCA online. 
 
Puteti achizitiona RCA pe https://rca.faraamenda.ro si beneficiati de livrare gratuita pentru politele cu valabilitate mai mare de 6 luni + cont premium pentru perioada de valabilitate RCA pentru masinile pentru care ati achizitionat polite.
 

ITP 

ITP-ul (Inspecția Tehnică Periodică), document emis de Registrul Auto Român, încă așteaptă clarificări din partea autorităților. Registrul Auto Roman (RAR) precizeaza ca statille ITP isi vor pastra activitatea pe perioada starii de urgenta.
 

Rovinieta

Rovinietele care expiră în perioada stării de urgenţă NU îşi menţin valabilitatea, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă. 
 
Puteti achizitiona Rovinieta online pentru a nu fi nu fi necesar sa parasiti locuinta.

Vrei sa-ti cumperi o polita RCA? Gasesti cele mai mici preturi pe


Daca vrei sa uiti de grija expirarii RCA-ului, Rovinietei si a ITP-ului poti folosi