Atentie la politele RCA false

03 Apr 2021

Ai gasit cel mai bun pret RCA pentru polita ta. Inainte de a face plata fii sigur ca cel de la care cumperi nu iti va da doar o hartie care pare oficiala dar care nu are nicio valoare.

Inca exista persoane, care in mod fraudulos, iti vor “emite” o polita RCA la un pret foarte bun, dar care la un control al politiei, sau in cazul unui accident, se va dovedi ca este un fals.

Anul trecut au aparut stiri despre polite emise in numele Astra Asigurari, care nu mai este pe piata de ani buni, iar acesta nu este singurul exemplu. 

Cel mai bun pret nu insemana mereu o afacere buna. Acest lucru este valabil si in cazul politelor de asigurare. Politele RCA ar trebui sa aiba acelasi pret indiferent de brokerul sau asistetul in brokeraj de la care le achizitionezi. Daca cineva vinde polite la un pret mult mai bun, este foarte posibil ca acele polite sa fie falsificate. 

Aceasta situatie este mai rar intalnita in mediul online, unde acreditarile vanzatorilor sunt mult mai usor verificabile, iar site-urile dubioase blocate din timp.

FaraAmenda.ro este asistent de brokeraj din 2019 si colaboreaza cu Safety Broker de Asigurare, un broker de incredere pe piata din Romania. Toate aceste informatii sunt publice pe site si pot fi verificate. 

Cum verifici daca polita RCA pe care o detii este valida? Dupa aproximativ 5-7 zile de la achizitie, polita ar trebui sa apara in sistemul https://www.aida.info.ro dupa numar, si dupa seria de sasiu. Poti verifica singur validitatea politei, sau mai simplu, te poti inregistra gratuit pe FaraAmenda.ro si noi vom verifica in numele tau aceste informatii. 


Vrei sa-ti cumperi o polita RCA? Gasesti cele mai mici preturi pe


Daca vrei sa uiti de grija expirarii RCA-ului, Rovinietei si a ITP-ului poti folosi